ο αρραβωνιαστικός χτύπησε την πόρτα


Η πιο ψυχρή περίοδος του χειμώνα στην Πόλη αρχίζει συνήθως μέσα Γενάρη και πάει μέχρι τέλη Φλεβάρη, χωρίς βέβαια να κάνει καύσωνες ένα μήνα τουλάχιστον πριν ή μετά απ' αυτό το διάστημα. Έτσι και φέτος, το Σαββατοκύριακο έπεσε το πρώτο χιόνι, το οποίο δυστυχώς μας έκανε και σήμερα την τιμή:( Μπλιαξ, μπλιάξ, μπλιαξ, δεν το γουστάρω μία σας το έχω ξαναπεί! Πέρα από τη δεδηλωμένη απέχθειά μου για τα αναμενόμενα προβλήματα που δημιουργεί, αυτήν τη φορά διατάραξε ακόμα περισσότερο την εύθραυστη ψυχική μου ισορροπία με το γενικό μπλακ άουτ που επέφερε σε ένα τεράστιο τμήμα της Πόλης. Από το Εμίνονου & το Φατίχ, το Τσουκούρτζουμα & το Τζιχάνγκιρ, μέχρι ακόμα και το Μπακίρκιοϊ, το Μακροχώρι της Λωξάντρας, μείναμε έρμαιοι του σκοταδιού και του ψύχους! Πριν αρχίσετε την υπεράσπιση της χιονοδιάρροιας, μπείτε στην θέση κάποιου που έχει κανονίσει ρομαντικό διήμερο στο σπίτι με το πρόσωπο και θέλει ζεστούλα για να κυκλοφορεί νεγκλιζέ με το έταιρο ήμισυ, να πάρει ένα καυτό αφρόλουτρο, να βάλει στο πικάπ λίγη τζαζ και άλλα σεξουλιάρικα βρε αδερφέ, τα οποία δυστυχώς απαιτούν...ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ρε γαμώτο!


Το μόνο ρομαντίκ αντιστάθμισμα ήταν δεκάδες κεράκια παντού, ακόμα και πάνω στο καζανάκι, λίγες παραπάνω γουλιές κονιάκ για να ζεσταθείς, άντε και έξτρα αγκαλιές κάτω από τα παπλώματα ΙΚΕΑ για να αποφύγεις τον κίνδυνο να σας βρουν παγωμένους στο κρεβάτι με τις μύξες να κρέμονται σαν σταλακτίτες. Εδώ που τα λέμε, είναι κι αυτή η ανάμνηση από τα Κουδούνια, που η κουτσομπόλα του χωριού, η κυρά Στέλλα του Λάμπου ρωτούσε τη γειτονοπούλα που σπούδαζε στη Φλώρινα, ρίχνοντας άδεια για να πιάσει γεμάτα:
- Τι έγινε Βαρβαρίτσα; Σου χτύπησε την πόρτα ή όχι ακόμα ο αρραβωνιαστικός;, εννοώντας τον χιονιά. Σύξυλη η Βαρβαρίτσα που φοβόταν τη βαριά χερούκλα της μάνας της (η κυρά Δέσπω έφερνε λιγάκι στη Βερούλη!), μιας και μάλλον είχε τη φωλιά της λερωμένη ή ακόμα χειρότερα...χιονισμένη.

7 comments:

mari beika said...

Τι ωραία!!μ'αρέσει το χιόνι και η Κωνσταντινούπολη επίσης. Άραγε να έλθω τώρα μέσα στο ψύχος ή να το αφήσω από Μάρτη και μετά;

Beauty Follower said...

Και εδω μη νομιζεις ψωφοκρυο εχει, αντι χιονι ομως βγαζει ηλιο.

Angelis said...

Μαρί,

Κάθε εποχή είναι ωραία εδώ, αλλά αν είχα να επιλέξω θα προτιμούσα από άνοιξη και μετά.

BF,

Μωρέ κι εδώ ήλιο έχει, αλλά με κάτι κυνόδοντες ως εκεί πάνω!

Phantasmagoric missions said...

Merhaba,το blog σας μου αρέσει πολύ,και το γεμάτο χιούμορ συγγραφικό σας στυλ,με κάνει κάθε φορά να γελάω όταν διαβάζω κάποιο άρθρο σας.Αλήθεια πόσο κράτησε το μπλοκ άουτ?

Angelis said...

Μαριλένα,

Πολύ σ' ευχαριστώ για τα κοπλιμάν. Συνέχισε το διάβασμα:)

Το μπλακ άουτ κράτησε τουλάχιστον για κανά 6ωρο!

Summertime Blues said...

μα τί αρραβωνιάρης!
μπρρρ...
τώρα ο καιρός καλοσύνεψε;
μια γοητευτική ανάρτηση, καλή εβδομάδα.

Angelis said...

Summertime,

Και ο καιρός καλυτέρεψε και ο έρωτας φούντωσε παρόλες τις αντιξοότητες!

Related Posts with Thumbnails