προ-Σαρακοστιανό πρωινό


Μέλι Μανιάτικο με την κερήθρα του, πιπεριές κέρατο από το Μπαλίκεσιρ γεμιστές με μπεγιάζ πεϊνίρ, εσκί κασάρ Θρακιώτικο και φορμαέλα Αράχωβας ψητά στο φούρνο με 3 σταγόνες Κρητικό ελαιόλαδο, πορτοκάλι απ' το Μέρσιν στυμμένο, ελιές από το Αϊβαλί, αυγά απ'το Καρφούρ με σύγκλινο Μάνης (πεθαίνω!) σε αντικολλητικά τηγάνια που βρήκα σε προσφορά στο Φάτιχ (σετ των τεσσάρων / 20 λίρες / έχουν και επίστρωση teflon), ψωμάκι λευκό και ολικής από τον Ισμαήλ μπακάλ και μηλαράκια από τον Ρεσίτ μανάβ. Στο τέλος βούτυρο αγελαδινό με σταφυλάκι γλυκό Σαλονικιώτικο, πεσκέσι της Γεωργίας και του Αναστάση, μας γλύκανε την καρδιά. Ω ρε μάνα μου ένα πρωινό!


Από (Καθαρά) Δευτέρα όμως, κομμένα κρέατα και βουτύρατα. Πάσχα έρχεται, λίγο σέβας και εγκράτεια πια!

5 comments:

Giorgos Varvakis said...

Καλά, αν όλος αυτός ο μπουφές λέγεται πρωινό, το μεσημεριανό πως είναι ;;;
Καλησπέρα Αγγελή
Καλή Σαρακοστή λοιπόν :)

Γιάννης-Θεσ/νίκη said...

Μα καλά το οικολογικό αποτύπωμα όλων αυτών σκέφτηκες πόσο πάει? Ίσως κάποιοι τόννοι CO2 για να τα έχεις όλα μαζεμένα στο τραπέζι σου...και μετά στο στομάχι σου! Το τελευταίο δεν με απασχολεί, δικό σου θέμα...αυτή όμως η μάζωξη τόσων αγαθών εκεί πειράζει τον πλανήτη!!! Ξανασκέψου το θετικά, μετά από κάθε γερό σαβούρωμα!!!
Νηστεία, λοιπόν!!! Χωρίς τύψεις!!!
Γιάννης (Θεσ/νίκη)

ΥΓ: Από ό,τι είδα στο blog σου, είσαι πιστός του καλού (υπερενισχυμένου) πρωινού!!!

mahler76 said...

καλέ αυτό είναι πρωινό????

Γιάννης Χρ. said...

Πσιτ...ναι σε εσένα μιλάω φίλτατε Αγγελή...Μας δουλεύεις ε??? :)
Ακου εκεί ''από την Καθαρά Δευτέρα κομμένα κρέατα και βουτύρατα''...Βρε σύ...σε εμάς μιλάς...αυτά πέστα σε κανένα άλλον :)

Angelis said...

Ζητώ απ' όλους συγνώμη για την καθυστερημένη απόκριση.

Μετά από 3 φορές που προσπάθησα να απαντήσω σε όλους προσωπικά, αλλά κάτι γινόταν πάντα και χανόταν η σύνδεση με το βλογγερ, δεν έχω το κουράγιο να τα ξαναγράψω για 4η φορά.

Σας χαιρετώ όλους, με πολλή αγάπη από την Πόλη:)

Related Posts with Thumbnails