Xίλιες και… δύο νύχτες!

 Το ποστ πρωτο-αναρτήθηκε στο Beauty Diaries. Το μπλογκ τρέχει η Έφη Ανέστη, Beauty Editor της Ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Cosmopolitan τα τελευταία 11 χρόνια. Την ευχαριστώ πολύ για την παραχώρηση της άδειας αναδημοσίευσης και ζητώ συγνώμη για κάποιες αναγκαίες προσαρμογές.

Μόλις τη πρωτοείδα, κοντοστάθηκα. Λίγο αργότερα, περπατώντας στα σοκάκια της ξαφνιάστηκα από τη σπάνια ομορφιά της. Η Πόλη είναι φτιαγμένη για να την προσκυνάς. Οι διηγήσεις της, άλλοτε και τώρα, κρύβουν μαθήματα ζωής, έρωτες, μάχες, διακρίσεις, πολλά χρώματα, δυνατά αρώματα και σπάνιες γεύσεις.


Τα πάντα στη Κωνσταντινούπολη- από τα παλάτια της, τις Εκκλησίες της, μέχρι τη θάλασσα του Μαρμαρά- ξεδιπλώνουν μοναδικά συναισθήματα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος. Η Αγία Σοφιά αγκυλώνει το βλέμμα και τα τζαμιά αποκαλύπτουν σε κάθε ταξιδιώτη, τη πίστη της Πόλης και των ανθρώπων της. Μια πίστη, που κατορθώνει να ξεσηκώσει και τον πιο άπιστο… Δηλώνω ακόμη μια φορά μαγεμένη από τη Κωνσταντινούπολη.

 

Τη Πόλη του χθες και του σήμερα, που ξυπνάει μνήμες και σε προσκαλεί να ξαναγυρίσεις. Μία φορά δεν είναι αρκετή για να τη γνωρίσεις καλά. Η δική μου ήταν η τρίτη (έμεινα μόνο δύο νύχτες) και θα ήθελα στο μέλλον να έχω την ευκαιρία να τη γνωρίσω (και να τη ζήσω), ακόμη περισσότερο…

ΥΓ1: Ευχαριστώ τη Unilever Hellas για τη τιμή, που μου έκανε να ζήσω για λίγο σαν πρωταγωνίστρια του «Χίλιες και μία νύχτες»! Δεν έχω δεί ποτέ τη τούρκικη σειρά, που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η μαμά μου και πολλές απο τις φίλες μου, δεν ξέρω πια είναι η Σεχραζάντ και ποιός ο Ονούρ, αλλά όπως μου διευκρίνισε κι η Μάνια, βρεθήκαμε για λίγο στις σκηνές τους.


Το ξενοδοχείο Ciragan Palace είναι απλώς εμπειρία ζωής -ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο- η παλιά αυτοκρατορική κατοικία του σουλτάνου Αβδούλ Μετζίτ Α΄, που μοιάζει να αγκαλιάζει το Βόσπορο κι εσύ, που έχεις την ευκαιρία να μείνεις εκεί, ή απλώς να περάσεις για ένα καφέ, δηλώνεις αναπόφευκτα ερωτευμένη με το σουλτάνο!

 
ΥΓ2: Όταν επισκεφθείς τη βασίλισσα των πόλεων, έχεις τόσα να δεις, να γευτείς και να ζήσεις, που ό,τι κι αν σου πω θα είναι λίγο. Αυτή η Πόλη αξίζει με το παραπάνω το τίτλο: «η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2010».

Σημειώνω απλώς τα σημαντικότερα, που πρέπει να κάνεις στη Πόλη:
* Να περπατήσεις στην Αγία Σοφιά.
* Να κάνεις ξενάγηση στο Τοπ Καπί.
* Να επισκεφθείς το Πατριαρχείο.
* Να πιείς τούρκικο καφέ στη Πλατεία Τακσίμ.
* Να ευχαριστηθείς τη τοπική πολίτικη κουζίνα (must τα ντολμαδάκια και φυσικά το κεμπάπ).
* Να κάνεις μία μίνι κρουαζιέρα στο Βόσπορο.
* Nα δοκιμάσεις ναργιλέ με άρωμα μήλου.
* Να απολαύσεις ένα γνήσιο χαμάμ (Cemberlitas, Lagoluglu, Galatasaray είναι τα πιο γνωστά. Μεταξύ άλλων, θα λατρέψεις και τη σπουδαία αρχιτεκτονική τους).
* Να χαζέψεις τις τοπικές αγορές στο Καπαλί Τσαρσί, τη κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης. Εννοείται ότι επιβάλλεται το παζάρι.
* Να κάνεις μία βόλτα επίσης, στην Αιγυπτιακή Αγορά (γνωστή κι ως Μισίρ Τσαρσισί). Σ’ αυτή θα βρείς μπαχαρικά, μέλι, ξηρούς καρπούς, ζαχαρωτά, παστουρμάδες, καφέδες και τυριά. Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις τουριστικά είδη (κυρίως κεραμικά), αλλά και μη χρήσιμα αξεσουάρ…

ΥΓ3:  Στο ταξίδι μου αυτό, έμαθα περισσότερα για τη νέα σειρά περιποίησης μαλλιών Sunsilk (η πρώτη επίσημη παρουσίαση είχε γίνει στην Αθήνα). Αυτή η σειρά, θα συζητηθεί ποικιλοτρόπως για την επικοινωνία της. 7 κορυφαίοι hair experts (με φανατικές και διάσημες πελάτισσες) δίνουν λύσεις σε κάθε πρόβλημα και ανάγκη.

ΥΓ4: Συγκράτησε μερικά ονόματα και θα τα ξαναπούμε:
* Rita Hazaaz (λαμπερές σταρ του Χόλυγουντ της εμπιστεύονται το χρώμα των μαλλιών τους). 
* Quidad (η hair stylist που λατρεύει τις μπούκλες).
*Jamal Hammadi (έχει πρωταγωνιστήσει για τα λαμπερά μαλλιά σε επιδείξεις των: Chanel, Christian Dior, Jean Paul Gaultier και John Galliano, ενώ ζει και δουλεύει στο Λος Άντζελες

ΥΓ6: Ακολούθησε τους 7 hair expert στο facebook κάνε like στη σελίδα και κάθε εβδομάδα θα μαθαίνεις πρώτη, μυστικά για υγεία και λάμψη των μαλλιών σου.
YΓ7: Aν αντέχεις μεγαλύτερη βόλτα στη Πόλη, ή θέλεις να πάρεις χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την καθημερινότητά της, σου προτείνω να γνωρίσεις τον Αγγελή. Μοναδικός στο είδος του, όπως μοναδικό θα είναι αυτό το ταξίδι, αν κι εφόσον το κάνεις!

Καλή συνέχεια..

Για να διαβάσετε το ποστ όπως αυτό δημοσιεύτηκε, ακολουθήστε το λινκ.

Update
Με μεγάλη χαρά είδα χθες βράδυ, ότι το Angelis and the Istanbul συμπεριλήφθηκε στα προτεινόμενα μπλογκς του Cosmopolitan!

Είσαι γυναίκα; Τόσο το καλύτερο! jajajajja!!

No comments:

Related Posts with Thumbnails