το ρυζόγαλο και το πιλάφι

Το post επιμελήθηκε η Μαριάνθη Α. Μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από το φαγοπότι  που έκαναν με τον Κωνστατντίνο Χ. στην Πόλη, το οποίο θα θυμούνται για καιρό.
 
Την τελευταία μέρα της περιπλάνησής μας στην Ιστανμπούλ περάσαμε στην ανατολική πλευρά αναζητώντας τι άλλο; την ανατολίτικη κουζίνα!


Η κουζίνα της Πόλης είχε ήδη κερδίσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους μας, αλλά το Niyazibey ήταν μια αναπάντεχη γευστική εμπειρία. Δεν ξεχνώ το τραγανιστό perde pilav, το περιχυμένο με καυτό βούτυρο döner kebab και τους πάσης φύσεως γευστικότατους περιπλανώμενους μεζέδες που γέμιζαν διαρκώς τα πιάτα μας μέχρι τελικής πτώσεως.


Αυτή η τελευταία ήρθε με ένα τεράστιο ζεστό ρυζόγαλο συνοδευόμενο από μια παρόμοιων διαστάσεων παγωμένη μπάλα παγωτού καϊμάκι.


Η περιποίηση ήταν άψογη και οι τιμές παραπάνω από καλές για την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού (πληρώσαμε 30 λίρες το άτομο, αλλά δεν αρνηθήκαμε ούτε μία προσφορά μεζέ από τους σερβιτόρους...). Εκείνο, πάντως, που έβαλε το Niyazibey στις καρδιές μας ήταν η αίσθηση πως απολαύσαμε μια πανδαισία ανατολίτικων λιχουδιών σε ένα ήρεμο εστιατόριο με ντόπιους κατά βάση θαμώνες κάπου στην Ιστανμπούλ των 13 εκατομμυρίων κατοίκων...

8 comments:

Anonymous said...

Ημαρτον μεσημεριατικα, με πεθανες!
Αγαπημενες γευσεις οι ανατολιτικες. Πρεπει να ερθω οπωσδηποτε στην Πόλη

Angelis said...

Εφάκι μου,

τα παράπονά σου στη (Δήμαρχο) Μαριάνθη! αυτήν και τον Κωνσταντίνο τους συνάντησα τυχαία κατά τον ερχομό τους στην Πόλη, όπου ήδη ήταν φανερή η λαχτάρα στο μάτι τους, να Την ζήσουν μέχρι το τέρμα. δεν τα κατάφεραν κι άσχημα, ε;

πότε να σε περιμένω;
xx

Vam33 said...

Μιαααμμμμμ(μου τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα )

Και λοιπόν;E allora? said...

μικρός που είναι ο κόσμος :)

Angelis said...

γνωρίζεις τα παιδιά;

Και λοιπόν;E allora? said...

εχουμε κοινούς γνωστούς με ενα απ΄τα παιδιά :)

Anonymous said...

Αυτο το μαγαζι ειναι στο Kadıköy?
Αλλαξα προορισμό. Απο Λονδινο σε Πόλη, μονο και μονο για το ρυζογαλο με το παγωτο!!!
Αχ, στειλε καλε συντεταγμενες :***

Angelis said...

Ανώνυμε,

Άλλος πήγε και χλαπάκιασε, από άλλον ζητάς συντεταγμένες! Δεν είναι δίκαιο:)

Εγώ απλώς συμφωνώ με την αλλαγή πλάνου!

Related Posts with Thumbnails