μια Ελληνίδα στο χαρέμι

Ελάτε τώρα, παραδεχτείτε το! Πάντοτε δεν θέλατε να αράξετε σε ένα βουνό από μαξιλάρες με φούντες στη μπορντούρα, περιτριγυρισμένοι από ουρί του παραδείσου, με φλουριά στο μπούστο, χρυσά σιρίτια στα μπουτάκια και πασούμια με γυριστές μύτες; 


Βέβαια, αν και από την αρχή σας έκοψα τον βήχα, λέω να μαλακώσω λιγάκι και να σας δώσω μια ιδέα για τρυφηλές οθωμανικές απολαύσεις (μην πάει ο νους σας στο κακό!). Ανακάλυψα το Nostaljik GİYÇEK, ένα φωτογραφικό στούντιο, το οποίο αναλαμβάνει να σε φωτογραφίσει ως Πασά, Γενίτσαρο, Βεζυροπούλα,  Οδαλίσκη κτλ. Τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα τα διαλέγεις από τη (μάλλον φτωχή) συλλογή του, 35 κοστουμιών.


Το στούντιο φιλοξενείται σ΄έναν χώρο του αρχοντικού Ντοάν Απαρτμάν, που μακάρι να με αξιώσει ο Αλλάχ να μείνω κάποτε, σε ένα από τα πανάκριβα, ψηλοτάβανα, με θέα διαμερίσματά του. Το κόστος της φωτογράφησης ξεκινά από 59TL για το πρώτο πρόσωπο που εμφανίζεται στο καρέ, με προσαύξηση 20ΤL για κάθε επιπλέον άτομο. Οι φωτογραφίες, αφού τραβηχτούν, μπορούν να επεξεργαστούν χρωματικά και να τους προστεθούν εφέ. 


Όσο κι αν τα κοστούμια φαίνονται "βιοτεχνίας" και το ντεκόρ σχεδόν ανύπαρκτο (ωραίο δεν θα ήταν π.χ. να ξάπλωνες δίπλα σε μια χαβούζα με χανουμάκια που πιτσιλιούνται;) μια τέτοια συλλογή φωτογραφιών, σίγουρα αποτελεί ένα πρωτότυπο σουβενίρ από την Πόλη!

1 comment:

Anonymous said...

Αγγελή
Ποτέ δεν κρύψαμε τις αδυναμίες μας, και τα αντιβηχικά σου δεν μας έπιασαν ούτε στην αρχή ούτε και μετά. Ευτυχώς που μαλάκωσες (δηλαδή το πήρες είδηση & απόφαση), γιατί ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ανένδοτο αγώνα για δικαίωση του οθωμανισμού. Περιμένουμε τώρα να ανακαλύψεις και πιο χάι – πιο αυθεντικό στούντιο που να παρέχει (για φωτογράφιση- μην παρεξηγηθούμε) και ουρί του επίγειου παραδείσου.
Σου εύχομαι να αξιωθείς να γίνεις κάτοικος (και κάτοχος) του Ντοάν Απαρτμάν ή και κάποιου καλύτερου.
ΠανΚαπ

Related Posts with Thumbnails