από το Ταρλάμπασι στους Αμπελόκηπους

Τον θυμάστε τον κολλητό μου το Μανώλη, τον tanguero; Ωραία, ο Μανώλης λοιπόν, δεν έμεινε μόνο στις milongas και τα μαθήματα, αλλά ανέβηκε στην σκηνή! Στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, για να συμμετάσχει στην παράσταση "La Vie en Tango"!


Ο Στέφανος Χατζηγεωργίου, σκηνοθέτης της παράστασης, μας εξηγει ότι "το ‘La Vie en Tango’ δεν είναι μία συνηθισμένη παράσταση tango, μία απλή παράσταση χορού. Είναι ένα show με ζωντανή ορχήστρα, χορό και τραγούδι. Κυρίως όμως είναι η ιστορία μιας γυναίκας και παράλληλα η ιστορία πολλών γυναικών που, την περίοδο του μεσοπολέμου, μετανάστευσαν στο λιμάνι του Buenos Aires, αναζητώντας μία καλύτερη μοίρα. Μέσα από τα κοστούμια, τα τραγούδια και τα σκηνικά, μέσα από τις χορογραφίες ο θεατής ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και γίνεται κοινωνός του ανθρώπινου πάθους, του πόνου, της μελαγχολίας και του πόθου: ότι ακριβώς είναι το Tango".


Πριν προλάβετε να με ρωτήσετε, τι σχέση έχει η παράσταση των Tango Loco στην Αθήνα, με την Πόλη, θα σας ρωτήσω εγώ κάτι. Μη μου πείτε, ότι δεν σας τύφλωσε η λάμψη των παπουτσιών του Μανώλη, τη στιγμή που  αρπάζει στα στιβαρά του μπράτσα, την Αφροδίτη με τη μπλε ελεκτρίκ τουαλέτα και κοιτιούνται με πάθος στα μάτια (μα που τα βρίσκω και τα λέω!); Ναι, ναι, είναι εκείνα τα μπορντώ σουέντ παπούτσια, με τις λουστρίν λεπτομέρειες, που του 'φτιαξε ο Χασάν! Γεια δες σουξέ ο μάστορας!


Ελπίζω να τα καταφέρω να πάω στην Αθήνα, που έχω κάτι δουλειές, να δω και την παράσταση! Εσείς πάντως που μένετε εκεί, αν σας αρέσει ο χορός, να πάτε & να μου στείλετε εντυπώσεις;
 
Χορεύουν:  Η 12μελής χορευτική ομάδα TANGO LOCO
Ορχήστρα: Quinteto TANGartO
Τραγούδι: Μόρφω Τσαϊρέλη    
Παραγωγή: Quickstep Productions
Πληροφορίες παράστασης
Πρεμιέρα: Σάββατο 1 Μαΐου 2010 
Διάρκεια παραστάσεων: 1 - 23 Μαΐου 2010 
Διάρκεια παράστασης: 100’ 
Τιμές εισιτηρίων: € 20, φοιτ.: € 17
Ημέρες: Σάββατο & Κυριακή 
Ώρα: 9:00μ.μ. 
Χώρος: Θέατρο ‘ΆΝΕΣΙΣ’, Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, 210-7707227  
Κρατήσεις - Πληροφορίες: 210-7222340, 6977-679965 
Ώρες λειτουργίας ταμείων: Τις μέρες των παραστάσεων από τις 7.30μ.μ.

No comments:

Related Posts with Thumbnails