Κυνόδοντας ή μερικοί, πραγματοποιούν το όνειρο τους

Δεν ξέρω τι μ' έπιασε και το 'χω ρίξει στις ταινίες τώρα τελευταία. Άλλες σπαραξικάρδια μελό κι άλλες..χμμ δε βρίσκω λόγια, όπως ο Κυνόδοντας, η ελληνική ταινία του Γ. Λάνθιμου, που παρακολούθησα στο 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πόλης.



Δε έτυχε να την δω στις επισκέψεις μου στην Ελλάδα, όλοι μου οι φίλοι έλεγαν τα καλύτερα, είχα σκάσει πια! Με το που την εντόπισα στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, αγόρασα κατευθείαν εισιτήριο!



Η ιδέα της ταινίας είναι πολύ έξυπνη και γυρισμένη με τέτοιο τρόπο, που σε βάζει μαζί με τους ηθοποιούς, μέσα σε μια βίλα, στα προάστια μιας Χ πόλης, αποτελώντας κι ο ίδιος, μέλος μιας "κανονικής" οικογένειας. Παραπάνω δε λέω, πρέπει να τη δείτε. Όσοι από σας θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας την άποψη σας, μη διστάσετε!




Δε σας κρύβω όμως, ότι υπήρχε κι ένας άλλος, ένας ειδικός λόγος που τόσο ήθελα να δω την ταινία. Με έναν από τους πρωταγωνιστές, τον Χρήστο Πασσαλή, εισαχθήκαμε μαζί σε ένα "Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα" (κάπου, κάπως, κάποτε), αλλά και οι δυο, αυτός πολύ νωρίς, ενώ εγώ δυστυχώς πολύ-πολύ αργότερα καταλάβαμε, ότι ο δρόμος που πήραμε δε μας ταιριάζει.



Πετυχαίνοντας στις εξετάσεις του ΚΘΒΕ, άνοιξε τα φτερά του. Κάθε φορά από τότε, όποτε τον βλέπω σε μια θεατρική παράσταση ή διαβάζω θετικές κριτικές για το ταλέντο του, χαίρομαι πολύ που, ο παρολίγον συνάδερφος, βρήκε τελικά το δρόμο του:)






Κάποιοι άλλοι..ακόμα τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

*blitz
Ο Χρήστος Πασσαλής, μαζί με τους Γιώργο Βαλαή και Αγγελική Παπούλια σχημάτισαν την ομάδα blitz τον Οκτώβριο του 2004 στην Αθήνα.
Χαρακτηριστικό της δουλειάς των blitz αποτελεί το γεγονός ότι η συγγραφή των έργων τους πραγματοποιείται σε θεατρικό χρόνο καθιστώντας τον θεατή μάρτυρα μιας κατάστασης παρά ενός θεάματος.
H δραματουργία, η υποκριτική, η συγγραφή κειμένων και η σκηνοθεσία απασχολούν εξίσου τα μέλη της ομάδας.

Πηγή www.theaterinfo.gr

1 comment:

Στέλιος said...

Angelako, den peirazei pou den egines ki esi ithopoios! Piges omws stin Poli! Gia fantasou ki emena, pou anagazomai na menw se ayto to aisxos pou legetai Thessaloniki kai to parusiazun kai ws ... symprotevousa! Emeis pantws sto "Eis tin Polin" se agapame kai as min epekses ... se tainia!

Related Posts with Thumbnails