Πετώντας πάνω από το Αιγαίο

Σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις μου στην Αθήνα, πέταξα με μια από τις 2 καθημερινές πτήσεις της Ολυμπιακής, από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης.



Μετά την αναδιάρθρωσή της εταιρείας, παρατήρησα ορισμένες αλλαγές στον τρόπο αναγγελίας των πτήσεων και των οδηγιών ασφάλειας, όπως επίσης και στις στολές των αεροσυνοδών. Έχω ακόμα, την αμυδρή εντύπωση πως βλέπω και περισσότερα χαμόγελα από όσα στο παρελθόν.



Η πτήση διαρκεί μόλις 55 λεπτά με 1 ώρα και μέχρι να απογειωθείς, ετοιμάζεσαι για την προσγείωση. Σερβίρεται παρ' όλα αυτά, πρωινό ή γεύμα, ανάλογα με την ώρα της πτήσης. Ένα κρουασανάκι, ένα σαντουιτσάκι σε αραβική πίτα και ένα γιαουρτάκι με μέλι, ήταν το δικό μου κολατσιό.




Στο περιοδικό που διανέμεται στους επιβάτες, είχε αφιέρωμα στην Πόλη. Αν εξαιρέσουμε μερικά λαθάκια και κάποιες τετριμμένες προτάσεις, ήταν συμπαθητικό.



Πέρα από την Ολυμπιακή, το δρομολόγιο ATH-IST εξυπηρετείται επίσης από την Aegean Air και τις Turkish Airlines. Ανάλογα με τις ώρες που σας βολεύουν, τη διαθεσιμότητα και τις τιμές, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις 3 εταιρείες. Μακάρι, να έμπαιναν στο παιχνίδι κι άλλοι "παίχτες", ώστε να είχαμε εμείς οι επιβάτες ακόμα περισσότερες επιλογές και φυσικά χαμηλότερες τιμές. Αν τσεκάρετε πάντως τακτικά τα sites, θα βρείτε πιθανότατα ευκαιρίες. Σας περιμένω!

6 comments:

japetus said...

Καλά, Deli Greek σερβίρουνε στην πτήση απο/για Τουρκία; :-)

Εδω όλοι οι γνωστοι μου τούρκοι γελάνε όταν τα βλέπουν στα περίπτερα...

Γιώργος (Αθήνα) said...

Και Deli & Fitness, & υγιεινό μελογιάουρτο..."deli""ζουρλά" πράματα...και τα προλαβαίνεις όλα αυτά να τα φας σε 55 λεπτά;
Προσωπικά προτιμώ τη διαδρομή με λεωφορείο...ΟΚ είναι ψιλοσκότωμα, αλλά σου δημιουργεί την αίσθηση ότι "πετάγεσαι" κάπου κοντά και παραδίπλα, σε πολύ συμφερότερη τιμή, κλπ που τα σχολιάζαμε άλλοτε...που να ψάχνω στο διαδίκτυο για φτηνές πτήσεις μήνες πριν...
Καλώς ό,τι πείτε.

Angelis said...

Japetus, την επόμενη φορά που θα γελάσουν με τα μπισκοτάκια οι φίλοι σου, αφιέρωσέ τους το Deli Kadın του Erkin Koray http://www.youtube.com/watch?v=FMXhtizxrMc, που πολύ μου αρέσει!

Γιώργο, έχουν περάσει δυστυχώς τα χρόνια που σημασία είχε το "Ταξίδι" για μένα. Κάθε φορά που κινώ για κάπου, θέλω να διακτινιστώ αν γίνεται. Έχω βαρύνει δυστυχώς:(

Anneta said...

Μόνο εμείς θα "πετάξουμε" πληρώνοντας τον κούκο αηδόνι. Τέλοσπάντων... ας όψεται ο ωραίος προορισμός. Δεν ήμασταν και οι πιο γρήγορες η αλήθεια είναι.

Στέλιος said...

Dystyxws Aggelako i moira tis elladas einai na min prosferei tipote stous polites tis. Zilevw tous polites allwn xwrwn pou exun sti diathesi tous ptiseis apo kai pros tis xwres tous. Apo ti Thessaloniki px den petaei tipote sxedon.

Mariana Kavroulaki said...

Το καλύτερο κομμάτι του ταξιδιού ήταν το φαγητό. Από το Λονδίνο μέχρι το Μανταλέι φάγαμε φουά γκρα, βοδινή γλώσσα, ρόουστ μπιφ, αρνάκι με καρυκεύματα, ζελέ γλυκολέμονο και το πιο ζουμερό ροδάκινο μέλμπα που έχω δοκιμάσει ποτέ." Αυτά έγραψε ο έγραψε ο Τζορτζ Κούπερ επιβάτης της Ιmperial Αirways στη μητέρα του, στα 1936. Από τότε πέρασε πολύς καιρός και οι εταιρείες κόψανε τις πολυτέλειες, αλλά ελπίζω ότι είναι παρελθόν και η περίοδος που σέρβιρε η Ολυμπιακή σε ταξίδια του εξωτερικού εκείνο το ανεκδιήγητο μοσχάρι με τον αρακά και τον πουρέ.
Αν κι εδώ που τα λέμε θα μπορούσε να συμβληθεί με φούρνους και να προσφέρει πιο σόι μπισκότα από τα 7days.

Related Posts with Thumbnails