Ένα καλοκαίρι στο νησί

Το post και οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τη Μαρία Χ.

Στις 16 Φεβρουαρίου ήμουν στην ευχάριστη θέση να επισκεφθώ την έκθεση που θα πρωταγωνιστούσε ο φίλος Hasan Zeybek. H έκθεση ήταν μια προσπάθεια Κυπρίων καλλιτεχνών να ενώσουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν μια έκθεση αφιερωμένη στο αγαπημένο μας νησί, την Κύπρο.



Το θέμα της έκθεσης ήταν « Ένα καλοκαίρι στο νησί» και φιλοξενείτο στην γκαλερί της Siemens στο Fındıklı (απέναντι απ’ το πανεπιστήμιο του Mimar Sinan). Το θέμα ήταν εμπνευσμένο κυρίως απ’ την καταγωγή των καλλιτεχνών παρά απ’ το θέμα των εκθεμάτων (συμμετοχή δυο Τουρκοκυπρίων, μιας Ελληνοκυπρίας και μιας Αρμένισσας).



Και οι τέσσερις ήταν υπέροχοι αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι ο φίλος μου Χασαν έκλεψε την παράσταση.




Το σποτ της βραδιάς ήταν όταν τόλμησα να ρωτήσω τη μαμά του Χασάν πως της φάνηκαν τα έργα του γιού της. Η απάντηση όμως ήταν αναμενόμενη : όπως κάθε Κύπρια μάνα, άρχισε να κάνει κριτική για το τί δεν της άρεσε κτλ κτλ (καθώς και η ίδια η μαμά είναι καθηγήτρια Τέχνης σε σχολείο στην Κύπρο). Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πόσο μοιάζουμε σε νοοτροπία αν και τόσα χρόνια ζούμε χωριστά.



Η βραδιά συνεχίστηκε στο ξενοδοχείο «the Sofa» στο Nişantaşı, στο οποίο υπήρχε ένα πάρτι σε συνδυασμό με την παρουσίαση των ζωγραφιών ενός άλλου καλλιτέχνη.




Αλλά μετά από τόσες ώρες ήμασταν όλοι κομμάτια οπότε το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν να πάμε κάπου όλοι μαζί να φάμε και μετά σιγά σιγά για ύπνο. Καταλήξαμε σ’ ένα απ’ τα πολλά εστιατόρια του Cihangir, φάγαμε, γελάσαμε, διασκεδάσαμε και ούτε μια στιγμή αισθανθήκαμε περίεργα. Λες και γνωριζόμασταν χρόνια...



Αυτό που θα κρατήσω απ’ αυτή τη βραδιά είναι 7 Κύπριοι στο ίδιο τραπέζι, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν εκτός απ’ τις ωραίες στιγμές που έζησαν εκείνο το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου.


No comments:

Related Posts with Thumbnails