Ο Αχός της Πόλης

Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που αγαπώ ιδιαίτερα. Όταν είμαι σπίτι ακούω συνέχεια: διαβάζοντας, γράφοντας, τρώγοντας.



Στην εποχή μας, είναι πολύ εύκολο να ακούσεις ραδιοφωνικούς σταθμούς από όλον τον κόσμο μέσω ίντερνετ, χωρίς τα παράσιτα και το γυρόφερμα της κεραίας. Ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο με βάση την Πόλη είναι το Nor Radyo, το οποίο άρχισε να εκπέμπει από τις αρχές του 2009. Το στήσιμο του έγινε από νέους της Αρμένικης μειονότητας της Πόλης, που με το πέρασμα του χρόνου έδωσαν βήμα και σ' άλλες ομάδες. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σταθμό δίνει ο Μηνάς Βασιλειάδης, ένας από τους εκπροσώπους της Ρωμαίικης κοινότητας, στη Διαμαντένια Ριμπά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.



Ο Μηνάς κυκλοφορεί συνεχώς στην Πόλη, μιλά με ανθρώπους, ψάχνει μουσικές, συζητά με καλλιτέχνες και πάντοτε είναι "ανήσυχος" με την καλή έννοια. Κάπου εκεί έξω τον γνώρισα κι εγώ.



Τις προάλλες πήγα στο "στούντιο", από το οποίο κάνει την εκπομπή "Ο Αχός της Πόλης" για το Nor Radyo, κάθε Τρίτη & Πέμπτη μεταξύ 19.30-21.30. Με καλοδέχτηκε δηλαδή στο σπίτι του, όπου έχει μετατρέψει το δωμάτιο του σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο, εφάμιλλο συμβατικών σταθμών με υπολογιστές, κονσόλες, ακουστικά. Μάλιστα έξω από την πόρτα ένα λαμπάκι προειδοποιεί τον εισερχόμενο ότι "είμαστε στον αέρα"!



Ο Αχός της Πόλης ξεκίνησε πριν 4 μήνες περίπου και συνίσταται σε μια μίξη από μουσικές, ανάγνωση κειμένων, ενημερωτικό δελτίο ειδήσεων, συνεντεύξεις με ανθρώπους που ζουν στην Πόλη - άλλους που μόλις εγκαταστάθηκαν και άλλους που γνωρίζουν καλά τα θέματα που απασχολούν τη μειονότητα - ενώ πάντοτε αναλύει θέματα της επικαιρότητας ή κάνει ειδικά αφιερώματα (βλ. 28η Οκτωβρίου, όπου είχε αφιέρωμα στο Β' Π. Πόλεμο).



Πολύ γούστο έχει επίσης το σήμα της εκπομπής, το οποίο έχει συνθέσει ο ίδιος και πραγματικά δικαιολογεί τον τίτλο της εκπομπής του: Ο Αχός της Πόλης!

No comments:

Related Posts with Thumbnails