Το πρωί να τρως σαν Βασιλιάς!

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ωφέλιμο και υγιεινό είναι να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα πλήρες πρωινό. Ε, λοιπόν στην Πόλη, μπορείς να απολαύσεις πολλά διαφορετικά είδη πρωινού, γι' αυτό εγκαινιάζω μια νέα κατηγορία στο blog, στην οποία θα παρουσιάζονται προτάσεις για πρωινό.



Ελπίζω να σας ανοίξω την όρεξη και να απαρνηθείτε το (συνήθως στεγνό) ξενοδοχειακό πρωινό κατά την επόμενη επίσκεψη σας στην Πόλη. Είναι κρίμα που στα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρεται ένα αδιάφορο "διεθνές" πρωινό, το οποίο προσπαθεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, χάνοντας όμως με αυτόν τον τρόπο το τοπικό χρώμα και το άρωμα του.



Κι όσο από άρωμα, το κλασσικό Τουρκικό πρωινό, μπορεί να σε στείλει στον έβδομο ουρανό με ομελέτες και σουτζούκια, λαχανικά, φρούτα και μέλι. Το θεϊκό καϊμάκι του, ο λιπαρός καβουρμάς, οι κατακόκκινες ντοματούλες και οι τραγανές πιπερίτσες , τα σπιτικά ρετσέλια (μαρμελάδες) και το λιγουρευτό ταχίνι έχουν επίσης την τιμητική τους!



Τα λευκά και κίτρινα τυριά, έχουν το καθένα ξεχωριστή γεύση, ιδιαίτερα τα παλαιωμένα και αυτά που έχουν μέσα μπαχαρικά και βότανα. Από ελιές δε, άλλο τίποτα: Μαύρες, πράσινες, γεμιστές, μικρές-μεγάλες, ψωμωμένες και γλυκές!

Χωρίς καμιά διάθεση υπερβολής, πολλά βράδια, παραφορτωμένα τραπέζια πρωινού εμφανίζονται στον ύπνο μου & ξυπνάω με μιαααά όρεξη!

2 comments:

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Angelis said...

Daniel Cher,
Merci pour votre aimable dire:)

Related Posts with Thumbnails