Η ρομαντική πατάτα



Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε την Πόλη, τι θα λέγατε να κάνετε (ή να ξανακάνετε) μια "εκδρομούλα" στο Ορτάκιοϊ; Στη γραφική γειτονιά συναντάς μια συναγωγή, μια ορθόδοξη εκκλησία (τον Άγ. Φωκά) και ένα τζαμί. Η ιστορία της εκκλησίας ξεκινά από τα χρόνια του αυτοκράτορα Βασίλειου του Μακεδόνα, αν τη βρείτε ανοιχτή να την επισκεφτείτε, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.



Το τζαμί τώρα, πες το Μπαρόκ/ πες το Ροκοκό/ πες το παραφορτωμένο, πολύ μου αρέσει! Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη (μεγάλη) γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, και ειδικά το βράδυ που φωτίζεται, είναι μια γλύκα!


Βέβαια, πώς έχει καθιερωθεί και κάθε ρομαντική βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του, συνδυάζεται με ένα Κουμπίρ ανά χείρας (πατατούγκα ψητή, παστωμένη με κάθε είδους ζαρζαβατικά και σάλτσες), δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Τελικά, μήπως ο έρωτας περνάει όντως από το στομάχι;


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

4 comments:

Anonymous said...

Την έχω φάει την κυρία πατάτα και μπορώ να πω ότι βουρκώνεις από τα έντονα συναισθήματα που σε διακατέχουν.

Angelis said...

Hmoun sigouros oti tha kaneis comment gia tin patata kai oxi gia to Baroque aristourgima!

Panagiotis said...

ομολογω οτι κι εγω την πατατα προσεξα. πρεπει να πω οτι οι γαστρονομικες περιγραφες σου, ανοιγουν την ορεξη.βλεπω οτι λογω κακης συνδεσης τα σχολια και οι ευχες μου δεν εφτασαν ποτε. δεν πειραζει. απολαμβανω τις ιστοριες σου τωρα.

Anonymous said...

Ki egw (mi xasw) tin patata tha sxoliasw.. Ki eutuxws pou i diamoni mou den itan megali giati tha ginomoun san tin patata tis photo! Fusika kai ti dokimasa, kai na eiste sigouroi oti an meinw pote xwris douleia, tha me deite na tis mosxopoulaw sti paralia tis Thessalonikis!

Related Posts with Thumbnails